• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  16-ти форум за електрически машини и енергийни системи във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Pixabay
  Снимка: Pixabay

  16-та Международна конференция по електрически машини, задвижвания и енергийни системи (ЕЛМА) ще се проведе от 6 до 8 юни 2019 г. в Пленарна зала на Община Варна. Стартирала като форум по електрически машини през 1975г., днес ЕЛМА е една от най-значимите технически научни конференции, провеждани в България. Официалното откриване е от 10 часа.

  В рамките на конференцията ще се проведе и работна среща на фирми от българската електропромишленост – от 14 часа на 6 юни в Юнашкия салон. Ще участват „Хюндай Хеви Индъстрис  Ко. България“ АД, „Динамо Сливен“ АД, „Хидак“ ЕООД,  „Фесто България“ ЕООД, „Елдоминвест“ ООД, „Соларпро холдинг“ АД, „3К Солар“ АД, Научноизследователски институт към ТУ – Варна.

  През годините обхватът на конференцията се разширява и днес включва всички аспекти на съвременното електроинженерство. Несъмнено тя е изиграла значителна роля за развитието на електротехническата наука в България, както и за иновационната и развойна дейност на българската електропромишленост.

  Шестнадесетото издание на конференцията се провежда с домакинството на ТУ- Варна. Ще бъдат презентирани и дискутирани резултатите от научните изследвания на учени от над 10 държави. Форумът ще се проведе под егидата на IEEE (Институт на инженерите по електроника и електротехника – най-голямата професионална организация в света) и е регистриран в библиографската и реферативна база данни Scopus.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg