Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Варна аларма: Опасна шахта по пътя към Златни пясъци
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Изображение: Фаркол
Изображение: Фаркол

Да се обезопаси пътя към курорта Златни пясъци, а шофьорите в този участък да са особено внимателни. За това призоваха от бургаска фармацевтична компания. Причина е катастрофа преди дни, в която неин екип става неволен участник. Оказва се, че мястото е рисково и там и друг път са ставали подобни пътни инциденти.

Изображение: Фаркол
Изображение: Фаркол

Рано сутринта екип от двама души от компанията поема на път към Златни пясъци, за да вземе участие в ортопедичен конгрес там. Служебната кола така и не успява да стигне до курорта. Причината се оказва необезопасена шахта на ул. „Проф. Петър Ников“ №1 в кк „Чайка“.  Навлизайки в комплекса, със скорост по джипиес 24 км/час колата преминава над въпросната шахта, досегът с която става причина за серия от действия, които в крайна сметка завършват с удар в електрически стълб.

Капакът на шахтата удря колата отдолу, в резултат на което тя буквално е изхвърлена от пътя. Спирачките отказват, активират се въздушните възглавници, автомобилът става неуправляем и се забива в ел. стълб. Необичайната катастрофа за щастие се разминава без жертви, единствено с щети по автомобила.

Изготвеният на място протокол от ПТП констатира, че шофьорът няма вина. По тази причина няма и акт за нарушение. Затова пък минувачи заявяват, че подобни инциденти там е имало и преди, за което са подавали сигнали.

„Стресът за участниците в катастрофата и потенциалният риск за други водачи и пътници, движещи се в този участък са причина да призовем спешно да се обезопаси пътя, за да няма други подобни инциденти“, посочват от ръководството на компанията. „Като фирма, занимаваща се с дистрибуция на лекарствени средства и оперираща в цялата страна, безопасността на нашите екипи на пътя е от първостепенно значение“, казват още от ръководството. От там разчитат компетентните институции да предприемат  своевременни мерки, за да не се стига до подобни произшествия.

Снимка: Фаркол
Снимка: Фаркол

1 коментар

  1. Нойо

    И как така няма виновни за необезопасената шахта??????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *