• Варна
  2°
  ниска облачност
  Влажност: 64%
  Потвърдиха ареста на мъж, опитал да убие бившата си съпруга
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Pixabay
  Снимка: © Pixabay

  Варненският апелативен съд потвърди първоначалния арест на Нилгин А., който преди 12 дни в околностите на Шумен направил опит да убие бившата си съпруга. Втората съдебна инстанция остави без уважение жалбата на защитата му срещу определената от Окръжен съд – Шумен най-тежка мярка за процесуална принуда.

  Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че Нилгин преследвал често бившата си съпруга. Ден преди инцидента тя била подала втора жалба за домашно насилие срещу него. На 22 май жената пътувала към работа в автомобила на свой колега. Нилгин принудил водача на автомобила да спре, извадил оръжие и стрелял в главата на бившата си жена. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал. Животът на 26-годишната Нурсел, в чиято глава са попаднали две сачми е бил спасен в болницата.
  30 годишният Нилгин е привлечен като обвиняем за опит за убийство извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане.

  Съставът на Варненският апелативен съд днес сподели като правилни, законосъобразни и обосновани всички аргументи на първата съдебна инстанция, която е определила първоначалния арест. Събраните в хода на следствените действия доказателства и материали, както и пълните самопризнания на обвиняемия обосновават категорично предположението, че Нилгин е извършител на тежкото престъпление.

  Високата санкция на закона и съдебното минало на обвиняемия, независимо от пълното съдействие, което е оказал на разследващите, са основание да бъде споделен и извода, че е реална опасността ако търпи по-лека мярка за неотклонение Нилгин да се укрие или да извърши престъпление.

  Определението на Апелативен съд, с което се потвърждава първоначалната мярка за процесуална принуда „задържане под стража“, взета спрямо Нилгин А., направил опит да убие бившата си съпруга, в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане, е окончателно.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg