• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Фестивалът FUNCITY+ с нова визия и концепция
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Funcity

  Създаден преди 9 години, с безрезервната подкрепа на Община Варна, FUNCITY бързо се превръща в градския младежки фестивал. С времето към името му се добавя и един „+”, който символизира новото начало във фестивала, доразвиването и надграждането във всяка следваща година. С нестихващ ентусиазъм, присъщ на младите хора, FUNCITY+ носи, създава и съхранява градската култура и идентичност.

  През 2019 г. фестивалът е с нова и иновативна концепция, която ще осигури фестивална атмосфера и настроение от юли до началото на есента. FUNCITY+ е разделен на направления, които са програмирани в месеците от юли до септември 2019 г. Откриването му предстои на 15 юли със танцовото направление, в което любителите на танца ще имат възможност да му се насладят, в продължение на шест дни, превръщайки Варна в лятна танцова арена.

  След това през август ще се проведе направление спорт (14-18 август). То е наситено със спортни събития не само за професионалисти, но и за любители. През месец септември е грандиозният финал на Фестивала. Той ще се състои в квартал „Таляна”, от 2-8 септември с направление изкуство и музика.

  До няколко дни  FUNCITY+  ще предостави възможност на желаещи да се включат в тазгодишното издание да подготвят документи, за да кандидатстват за участие във Фестивала. Възможност да се включат имат артисти и организации от страната и чужбина. Информация ще бъде публикувана под формата на отворена покана в сайта на FUNCITY+ и социалните медии.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg