• Варна
  12°
  разкъсана облачност
  Влажност: 32%
  Вятър: 9m/s ENE
  Ученици от 6 държави готвят грандиозен “ЕКО пърформанс” във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  ученици

  Варненски ученици и учители и техни приятели и колеги от 6 европейски държави проведоха работилници по „Приложни изкуства“ в района на Националната астрономическа обсерватория и планетариум „Н. Коперник“. Използвайки отпадъци и материали за рециклиране участниците създадоха интересни арт предмети.

  Преобразяването на пространството около обсерваторията е част от концепцията за провеждането на грандиозен „ЕКО пърформанс“ на 15 юни от 15 часа, който ще бъде съпътстван с театрални и арт ателиета.

  Учениците, които се включиха в подготовката на събитието, са на работна среща във Варна по проекта „Геопарковете на Европа“ по програма „Еразъм +“ и са от Испания, Кипър, Полша, Унгария и Франция.

  art

  Като част от програмата на специалното събитие на 15 юни ще бъде представено и единственото българско участие в „Global Water Dances 2019“. Танцът е част от световната инициатива за чиста и безопасна вода навсякъде – 170 държави ще танцуват едновременно.

  Варна е единственият град от България, който участва в международната инициатива, организирана от Сдружение „Наш Свят“ и Международен Еко-клуб „DOBS-Защитниците на Черно море“. Танцовият спектакъл е с дрес код бели и сини дрехи.

  арт

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg