• Варна
  14°
  тъмни облаци
  Влажност: 41%
  Вятър: 12m/s ENE
  Над 200 деца от цяла България идват във Варна за конкурса “Морско конче”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  морско конче

  XIII Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче” ще събере във Варна на 22 и 23 юни т. г. в Морското казино над 200 деца от цяла България. Това стана ясно от думите на Георги Кючуков, председател на организационния комитет на конкурса при ЦПЛР – Общински детски комплекс, Варна. По електронен път са получени заявления от 17 населени места в страната. В отделните категории ще се представят индивидуални изпълнители, вокални дуа, триа и квартети и вокални групи.

  В оценяващата комисия влизат доц. Алис Боварян, Маги Джанаварова, маестро Нелко Коларов и композиторът Доно Цветков. Награждаването на лауреатите ще бъде на 23 юни. Церемонията ще бъде съпроводена от Гала концерт, за който ще бъде изградена голяма открита сцена. Събитието е с вход свободен за всички жители и гости на Варна.

  Наградният фонд на тазгодишното „Морско конче” е рекорден за досегашната история на конкурса. „Морско конче” е част от Националния календар за изяви по интереси на деца и ученици на Министерството на образованието и науката. Целта на конкурса е да открива талантливи млади изпълнители. Да съхранява и популяризира най-добрите образци на българската популярна песен, както и да осъществява творчески контакти между участници, педагози и изтъкнати представители на българската музикална култура.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg