• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Връщат зеленината в разделителните ивици на бул. “Левски”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Камара на архитектите в България
  Снимка: Камара на архитектите в България

  Растителността в разделителната ивица в старата част на бул. “Васил Левски” във Варна ще бъде възстановена. Вече е започнало премахването на асфалта и битума от ивицата, става ясно от снимки на Камарата на архитектите в България, публикувани в социалната мрежа.

  От фирмата изпълнител на ремонта заявиха за Дарик, че премахването на битумния слой става по разпореждане на Община Варна. А действията са в резултат от общественото недоволство от вида на разделителните ивици в участъка на бул. ”Васил Левски” от кръстовището с бул. ”Осми Приморски полк” до връзката с ул. ”Царевец”.

  Очаква се действията на багерите и работниците да приключат до края на следващата седмица, уточни Стоян Пеев от “Пътища и мостове” ЕООД, ръководител на проекта за обновяване на тази част от булеварда.

  Възстановяването на почвата в разделителните ивици ще е за сметка на фирмата изпълнител на проекта, уточни зам.-кметът на Варна инж. Христо Иванов. Той обясни, че в разделителните ивици ще има само тревна растителност. Целта е осигуряване на добра видимост за шофьорите при нерегламентирано пресичане на пешеходци, каквото се наблюдава, въпреки металните парапети между двете платна.

  Преди седмица от Камарата на архитектите в България са изпратили писмо до Община Варна с въпрос кое е длъжностното лице, разпоредило унищожаването на озеленените ивици на бул. “Васил Левски” в града чрез асфалтирането им. Камарата е получила три уклончиви отговора – от Общинския съвет, от кмета на Варна и от фирмата изпълнител. Според браншовата организация, в ответните писма „не се дава доблестен отговор на въпроса дали това е бил самият кмет или зам. кметът по строителството”.

  Снимка: Facebook/ Камара на архитектите в България
  Снимка: Facebook/ Камара на архитектите в България

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg