• Варна
  14°
  тъмни облаци
  Влажност: 36%
  Вятър: 12m/s ENE
  Десетки осиновители от цялата страна участваха в “Аз и моето семейство”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  deca osinoviteli

  Десетки осиновители и приемни семейства от цялата страна се включиха в 19-ото поред издание на празника „Аз и моето семейство”, което се проведе в събота във Варна. По традиция домакин е Домът за медико-социални грижи за деца (ДМСГД-Варна), тъй като идеята за провеждането му е на директора на лечебното заведение д-р Стефка Джанкова. Тази година празникът се реализира с подкрепата на Регионалната дирекция „Социално подпомагане” и Отдел „Закрила на детето” и  техните ръководители Димитричка Кънчева и Анна Конукова. Концертната програма бе поверена на екипа на Димитър Увалиев като за забавленията на децата се погрижи и Галин Гинев, актьор от варненския Държавен куклен театър.

   „Днес е прекрасен ден! Днес празнуваме най-голямото вълшебство – семейството. Денят, когато едно дете се среща със своите родители и когато мама и татко посрещат своето дете. В семейството ние порастваме, ставаме хора, попиваме любовта на родителите си. Няма друго място, на което децата да се наслаждават на толкова обич!”, каза при откриването на празника д-р Джанкова.

  „Нашата цел е да осигурим равни възможности на всички деца – те да бъдат здрави, да учат в спокойна среда и най-важното да имат щастливо детство. Закрилата на децата, осигуряването на една нормална среда на развитие, повишаването на тяхното благосъстояние е наша обща отговорност”, обърна се към присъстващите и Димитричка Кънчева, директор на Регионалната дирекция „Социално подпомагане”.

  Както всяка година, на финала на празника всички деца заедно засадиха дръвче в градината на ДМСГД – Варна. След това мнозина от тях пожелаха и отидоха да видят легълцата, в които са спали в първите дни от живота си.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg