Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Mладежкият фестивал на Варна набира участници
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

tanci

Остават още седем дни, в които артисти, развиващи себе си в областта на танците, може да подават заявления за участие във варненския младежки фестивал FUNCITY + 2019. Желаещите да се включат в танцовата офанзива трябва да попълнят покана за кандидатстване, която може да бъде намерена в страницата на фестивала във фейсбук:-funcityplus.

Записването за участие се провежда до 25 юни 2019 г. Всички подадени заявки, в които е описана идеята на кандидата, ще бъдат разгледани. Тези от тях, които са одобрени, ще бъдат включени във фестивала. Ще се подкрепят само предложения с некомерсиална цел.

Селекцията на идеите се базира на следните критерии: наличие на творчески и новаторски подход, активно включване на млади хора, ефективност на разходите и достигане до публики. За всички одобрени идеи фестивалът ще осигури техническо обезпечаване, логистична подкрепа и материали.

По тази покана могат да кандидатстват младежи до 29 г. и младежки НПО като кандидатстването би могло да бъде индивидуално или екипно. За участниците от други градове на страната FUNCITY+2019 обезпечава разходи за настаняване и транспорт. За екипните участия, от тази опция, могат да се възползват до четири човека.

През 2019 г. FUNCITY+ е с нова концепция. Той ще се проведе в месеците юли, август и септември и ще е разделен на три направления: “Танци” (15-21 юли), Спорт (14-18 август), Изкуства и музика (2-8 септември). Събитията,  част от програмата на фестивала, ще се случат на различни локации в града  – Морската градина, Арт квартал “Таляна” и др.

Набирането на участници във всяко направление ще се осъществява с отворени покани. FUNCITY+2019 е част от концепцията на “Варна-Европейска и младежка столица 2017” и има за цел да предостави възможност за идентифициране и дългосрочно развитие на талантите на младите хора в страната и Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *