• Варна
  9°
  тъмни облаци
  Влажност: 43%
  Вятър: 8m/s NE
  Условна присъда за рецидивист, обрал фургон със строителни материали
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg
  Снимка: © Varnautre.bg

  Районният съд във Варна осъди 29-годишeн мъж за кражба от фургон за съхранение на строителни пособия и техника. Съдът наложи на 29-годишния подсъдим наказание от 1 година лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.

  Кражбата е осъществена в условията на продължавано престъпление, в периода от месец юни до 8 юли миналата година  от преместваем фургон на дружество, което се занимавало със строително-монтажни дейности по изграждането на бул. „Левски“ във Варна. Бараката служела като склад за инструменти, резервни части и гориво за сондажните машини, както и за съхранение на спомагателни материали и пособия за работниците.

  На два пъти в посочения период, подсъдимият, чрез повреждане на металната входна врата на бараката, успял да проникне и отнеме движими вещи на обща стойност за близо 10 000 лева. Сред отнетото имущество, собственост на строителното дружество, били дизелово гориво, множество чифтове работни ръкавици, телени четки, стоманени въжета, арматура  и друга специализирани инструменти и принадлежности. Част от откраднатите вещи подсъдимият продал на неустановени по делото лица, а други занесъл в къщата на баба си. Впоследствие, с протокол за доброволно предаване, намерените при нея инкриминирани вещи били върнати на строителната фирма.

  29-годишният мъж има предходна съдимост, също за кражба. Той бе осъден да заплати на гражданския ищец сума от над 7000 лева, представляващи претърпени в резултат на деянието му имуществени вреди, ведно със законната лихва от датата на извършване на кражбата до окончателното изплащане на сумата. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред ВОС.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg