• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варненски солисти изнасят концерт в китайския град Нинбо
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: live.varna.bg
  Снимка: live.varna.bg

  Солистите на Държавна опера – Варна Илина Михайлова и Пламен Димитров ще представят морската столица на концерт в китайския град Нинбо. Поводът е отбелязването на 15 години от подписването на договора за побратимяване между Варна и Нинбо, съобщиха от отдел “Международно сътрудничество” в Община Варна, който инициира и организира участието.

  Преди концерта те ще поднесат на домакините специален поздравителен адрес от кмета на Община Варна Иван Портних, в който се изразява удовлетворение от добрите партньорски взаимоотношения и увереност, че градивните контакти в полза на двата града ще продължат и в бъдеще. Проявата е насрочена за 25-ти юни от 19.30 ч. в Ningbo Grand Theatre, под съпровода на Симфоничния оркестър на Нинбо. Подобно събитие вече  бе проведено във Варна през миналата година, когато Симфоничният оркестър на китайския град направи съвместен концерт с оркестъра на Държавна опера – Варна, в Градската художествена галерия “Борис Георгиев”.

  През 2014 г. двата града също отбелязаха с много събития 10 годишно партньорство – през април бе проведен международен бизнес форум във Варна, с участие на гости от Нинбо, а месец по-късно делегация от морската столица, водена от кмета Иван Портних, участва в Седмицата за икономически и културен обмен между Китай и страните от Централна и Източна Европа, която се проведе в Нинбо. В проявата участваха 20 града от 14 държави. По време на визитата бяха подписани споразумения за сътрудничество между ВСУ „Черноризец Храбър” и три университета от Нинбо – Dahongyion University,  Wanli University и Ningbo University, както и между  Търговско-индустриалната камара във Варна и с камарата на Нинбо.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg