• Варна
  4°
  ясно небе
  Влажност: 47%
  Вятър: 1m/s SW
  Насимо представя шестата си самостоятелна изложба във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  NAS_FB Cover

  След невероятния успех при представянето на шестата самостоятелна изложба на художника Станислав Трифонов – Насимо в София и Пловдив, експозицията се мести към морската столица.

  Познат на поколения като един от пионерите на източноевропейската графити култура, Насимо е един от най-популярните по света съвременни български художници. Той е известен с това, че картините му трудно се побират в рамки и понякога негови платна са фасадите на цели сгради.

  На 3-ти юли от 20:00, в галерията-домакин Contemporary Space, ще се проведе откриването на неговата изложба “Life is a Study’’ (“Животът е училище”), както и представяне на книгата-албум “25 Years of Nasimo: Sketchbook’’ (“Скицникът на Насимо”).

  Двата проекта проследяват професионалното развитие на художника – от скици и учебни етюди до разработени картини и монументални стенописи, същевременно подчертавайки ключови аспекти от неговия житейски път.

  ,,Life is a Study’’ бе проведена за първи път в София, като постигна рекорден успех за изложбено събитие на български автор. По време на  нейното откриване тълпи от фенове буквално спряха движението по улиците пред галерията домакин.

  ‘’Светът, в който живеем, е едно голямо училище, в което всички сме ученици, някои по-послушни, други не чак толкова. Всички ние се намираме в класната стая с една-единствен цел – да се учим. Всеки от нас е малък творец, който е тук, за да се учи и развие умението да твори, след което да го предаде нататък. Животът е училище. Нека урокът продължи!’’, са думите, с които Насимо посрещна своите гости.

  Експозицията ще остане в Contemporary Space  до 13-ти юли, до когато всеки почитател на изкуството ще има възможността да се докосне до творчеството на емблематичния художник.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *