Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Насимо представя шестата си самостоятелна изложба във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

NAS_FB Cover

След невероятния успех при представянето на шестата самостоятелна изложба на художника Станислав Трифонов – Насимо в София и Пловдив, експозицията се мести към морската столица.

Познат на поколения като един от пионерите на източноевропейската графити култура, Насимо е един от най-популярните по света съвременни български художници. Той е известен с това, че картините му трудно се побират в рамки и понякога негови платна са фасадите на цели сгради.

На 3-ти юли от 20:00, в галерията-домакин Contemporary Space, ще се проведе откриването на неговата изложба “Life is a Study’’ (“Животът е училище”), както и представяне на книгата-албум “25 Years of Nasimo: Sketchbook’’ (“Скицникът на Насимо”).

Двата проекта проследяват професионалното развитие на художника – от скици и учебни етюди до разработени картини и монументални стенописи, същевременно подчертавайки ключови аспекти от неговия житейски път.

,,Life is a Study’’ бе проведена за първи път в София, като постигна рекорден успех за изложбено събитие на български автор. По време на  нейното откриване тълпи от фенове буквално спряха движението по улиците пред галерията домакин.

‘’Светът, в който живеем, е едно голямо училище, в което всички сме ученици, някои по-послушни, други не чак толкова. Всички ние се намираме в класната стая с една-единствен цел – да се учим. Всеки от нас е малък творец, който е тук, за да се учи и развие умението да твори, след което да го предаде нататък. Животът е училище. Нека урокът продължи!’’, са думите, с които Насимо посрещна своите гости.

Експозицията ще остане в Contemporary Space  до 13-ти юли, до когато всеки почитател на изкуството ще има възможността да се докосне до творчеството на емблематичния художник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *