• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  52% от българите са доволни от заплатата си, 70% си харесват работата
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  портфейл, портмоне

  Над половината от българите са доволни от заплащането си, а 70% са удовлетворени от работата си. Данните са от две изследвания на “Галъп интернешънъл”, проведени за БНТ. Оказва се, че българите са по-доволни от заплатите и работата си, отколкото средно хората по света. Според данните от проучването едва 30% не са доволни от заплатите си. Това ни нарежда около средното ниво за света, предаде dnes.bg.

  Глобалните резултати показват, че 49% от работещите по света са удовлетворени от месечните си възнаграждения, а недоволните са 29 на сто. В същото време обаче делът на българите, които са доволни от работата си, е далеч по-висок – 70%. Страната ни е на трето място на Балканите по този показател. На първо място е Северна Македония, където 76% са щастливи от това, което вършат, а на второ е Румъния със 75 на сто.

  Най-недоволни по нашите ширини са сърбите. Позициите на 4-те държави са са същите и когато говорим за заплатата – в Румъния и в Северна Македония са по-доволни от нас. По света 68% от работещите харесват работата си, а само 15 на сто са недоволни. В Европейския съюз цели 72% са щастливи с избора си на работно място.

  Най-доволни са в Индия – 76% отговарят положително. На другия полюс е Русия със само 34% доволни. Същевременно обаче половината руснаци са одобряват работата си. Най-удовлетворени от парите, които получават за труда си са в Италия и Испания – 70 на сто.

  Най-недоволни от заплатите си в Европейския съюз пък са французите и унгарците. Според изследването най-доволни от това, което работят са италианците, следвани от испанците и тайландците.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg