• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Нощ под звездите и семейно палаткуване в Карин дом
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Карин дом

  Карин дом празнува 23-ти рожден ден. Празникът, който ще се проведе на 29-ти юни (събота) от 10 часа в градината на социалното звено, ще бъде под надслов “Фолклорни ритми и занаяти”. Децата, които посещават терапевтичния център, ще представят хорца и народни песнички заедно със своите учители и терапевти.

  За малки гости и участници са подготвени няколко забавни работилнички, чрез които децата да се запознаят с традиционни български занаяти: рисуване на глинени съдове; месене и печене на хляб; правене на чай и лимонади от билки; изработване на пано с прежда и вълна; сензорна пътечка; рисуване на ябълково дърво „Петровка” с печати.

  За почерпката на празника помагат партньори на Карин дом. Осигурени са и празнична торта и украса, за да бъде празникът още по-сладък и шарен. Можете и вие да допринесете за българския дух на празника като облече българско традиционно облекло/риза.

  За Карин дом най-важното са детските усмивки и подкрепата на всички варненци, за да може центърът да поддържа своите терапевтични програми. Като подарък гостите на празника на 29-ти юни на  могат да подкрепят “Център за семейно-медиирана интервенция” на Карин дом, който стартира през 2018 г. и въведе иновативна за България услуга, в която семейството е движещата сила, чрез дарения или като пазаруват от Семейния магазин на Карин дом.

  За любителите на природата и семействата, търсещи слушане на щурци и гледане на падащи звезди, Карин дом организира и семейно палаткуване на 6-7 юли. По време на събитието ви очакват творчески работилници, семейни игри, забавления за малки и големи, палатков лагер и огнище, около което да си разказваме истории.

  Събитието е благотворително и събраните средства ще подпомогнат Център за семейно медиирана интервенция към Карин дом, в който терапия получават 25 деца с различни затруднения.

  „Нощ под звездите“ е семейно събитие, целящо прекарване на свободното време с децата сред природата и с организирани забавления за цялото семейство.

  Таксата за участие е 20 лева за възрастен и 15 лева на дете и включва: осигурено място за палатка; организирани творчески работилници; батут и детски площадки за игра. По време на събитието Карин дом ще предложи и щанд за вечеря на 6-ти юли и закуска на 7-ми юли, който ще включва храни и напитки, подходящи за цялото семейство. Желаещите да се включат трябва да посочат размерите на своята палатка при регистрация и при пристигане член на екипа ще им посочи тяхното място, което е съобразено с размера на палатката и броя записани.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg