• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Безплатен концерт “Музикална джаз география” за деца тази неделя
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  госпожа Виола

  „Музикална джаз география” е летен подарък към децата на морския град и родителите им – част от програмата “Варненско лято за деца” на Международния музикален фестивал “Варненско лято”. На 30 юни  от 18:30 ч. на самия морски бряг в Клуб „Ментол” безплатният концерт ще представи в забавна и достъпна форма центровете на световния джаз.

  Водещ на музикалното пътешествие ще бъде любимката на варненските малчугани Госпожа Виола – виолистката Руми Петрова. Тя ще тръгне на една виртуална ваканционна екскурзия, ще се сприятели с банда джаз мизуканти и заедно с тях ще обиколи различни държави. Във всеки град ще звучи музиката на един класически композитор, а джаз приятелите на Госпожа Виола ще импровизират върху класическите теми.

  Концертът обещава да се превърне в истинско музикално приключение и за децата, и за техните родители. Защото едни от най-обичанитеи ценени варненски музиканти ще се впуснат в пътешествието из култовите за свободната музика места по света. Това са Страцимир Павлов – пиано, Нейко Бодуров – тромпет, Нейчо Петров – Реджи – вокал, Валери Ценков – барабани и Стоян Роянов Яя – кларинет и саксофон.

  Входът за всички събития от програмата „Варненско лято за деца” е свободен, защото организаторите на фестивала са убедени, че така възпитват новата млада публика на музикалните събития в морския град.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg