• Варна
  7°
  ясно небе
  Влажност: 41%
  Вятър: 1m/s SW
  Иван Додов представя “Приказки от цял свят” в галерия Ларго
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  kartina Ivan Dodov-Matera-ve4nia grad

  375 художника от 64 държави участват във второто Международно триенале „Духът на акварела”- Варна 2019. Фестивалната програма на Триеналето ще се проведе до 5 юли 2019 г., а изложбата на селектираните от конкурса творби ще може да бъде разгледана до 31 юли 2019 г. в Градската художествена галерия във Варна.

  Галерия Ларго ще се присъедини към акварелната програма с една изключителна и дългоочаквана експозиция. На 4-ти юли, четвъртък, от 19 часа ще бъде открита експозиция на страхотния майстор на акварела- софийският художник Иван Додов. Той се завръща във Варна с шеста самостоятелна изложба в пространствата на галерия Ларго и носи със своите творби лятно настроение и много „Приказки от цял свят”. Ще се насладите на живописни пулсиращи градски пейзажи, ярък колорит и разливания на боята в големи петна, но също и на прецизен и изящен детайл, изпипан майсторски с върха на четката.

  В картините си софийският акварелист е закодирал настроенията и емоциите, които е изпитал, когато е посещавал някои от най- красивите и живописни градове в света- Барселона, Прага, Париж, малките китни градчета на Южна Франция, европейската столица на културата Матера в Италия и още, и още… Шумът на тълпата, мирисът на подправки и традиционни ястия, слънцето, процеждащо се между клони и керемиди- всичко това е изобразено с леки, ефирни полупрозрачни петна, с много настроение и с типичната за Додов наблюдателност и усет за детайла.

  Иван Додов е роден в София през 1960 г. Завършва Националната Художествена Академия в София през 1986 г. със специалност “Художествено пространствено оформление” в класа на проф. Георги Петров. От 1989 г. до днес Иван Додов има над 50 самостоятелни изложби в България и по света. Почти всяка година участва в пленери, организирани от “Център по изкуствата” към Кметство на гр. Пасау, Германия и в ателиетата на СБХ в “Сите Интернасионал дез Арт” в Париж. Картини на Иван Додов се намират в галерии и колекции в България, САЩ, Германия, Италия, Франция, Испания, Австрия, Холандия. Швеция, Финландия, Унгария, Израел, Гърция, Турция, Полша, Чешка република. Живее и работи в София.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *