• Варна
  4°
  тъмни облаци
  Влажност: 80%
  Вятър: 8m/s W
  Искат постоянен арест за двама украинци, преминали незаконно границата ни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: pronewsdobrich.bg
  Снимката е илюстративна. Източник: pronewsdobrich.bg

  Районната прокуратура в Генерал Тошево е внесла искания за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо украинските граждани Георгий М. и Владимир С. Двамата притежават и българско гражданство.

  24-годишният Георгий и 59-годишният Владимир са задържани от румънските власти на 7 юли тази година в района на село Четатя. По-възрастният от тях представил документ за самоличност от Чехия, който е неистински. Румънските власти са предали двамата мъже, преминали незаконно държавната ни граница при 113-а  пирамида, на граничните власти на България.

  Справка показва, че 59-годишният Владимир е подсъдим за умишлено убийство, извършено през 2018 г. Обвинителният акт срещу него е внесен в съда от Софийската градска прокуратура. Поради здравословното му състояние мярката му за неотклонение е била изменена от задържане под стража в домашен арест. Въпреки това той напуснал дома си. Осъждан е и за управление на МПС под въздействието на над 1,2 промила алкохол.

  Срещу 24-годишния Георгий се води дело за причинена средна телесна повреда. До държавната граница в село Лозница двамата мъже се придвижили с таксиметров автомобил. Преди това пристигнали от София във Варна с автобус. След това се придвижили до Добрич. Там наели таксито до село Лозница. Пред разследващите двамата развили версията, че искали да посетят резерват за диви животни в района.

  След предаването им на българските гранични власти Районната прокуратура в Генерал Тошево ги е привлякла като обвиняеми за незаконно преминаване на границата на Република България и ги е задържала за срок до 72 часа с цел довеждането им в съда. Утре Районният съд в Генерал Тошево ще се произнесе по исканията на прокуратурата за определяне на постоянните им мерки за неотклонение.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg