• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Психологията най-желана в СУ, в УНСС – Финанси и счетоводство
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: pixabay.com
  Снимка: pixabay.com

  Психологията остава най-желаната специалност в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. На второ място се нарежда “Софтуерно инженерство”, а в топ 3 влиза и “Право”. Следващите най-желани специалности са “Фармация”, “Комуникационен мениджмънт”, “Компютърни науки”, “Английска филология”, “Предучилищна и начална училищна педагогика”, “Журналистика” и “Медицина”, пише “24 часа”.

  Документи за прием в Алма матер са подали 7148 младежи при около 5050 свободни места държавен прием. Първото класиране бе обявено във вторник, съобщиха от висшето училище. Приетите трябва да се запишат от 10 до 12 юли или да подадат заявление за второ класиране.

  Вторият шанс за кандидати ще е на 16 юли, а записването ще е от 17 до 19 юли. На 23 юли ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено от 24 до 26 юли, включително. Записването е в отдел “Студенти” на факултета, в който кандидатите са приети. Те трябва да си носят студентската книжка, оригинал и копие на дипломата за средно образование, лична карта, документ за платена семестриална такса и др.

  Най-желаната специалност в Университета за национално и световно стопанство е “Финанси, счетоводство и контрол”, съобщиха от висшето училище. Следват “Икономика и бизнес” и “Икономика на инфраструктурата”. Веднага след тях се нарежда “Право”. “Всички места по плановия прием на студенти в УНСС са запълнени на първото класиране с резерви”, съобщиха още от университета. Резултатите са обявени в сайта, като висшето училище е пратило и SMS до кандидатите.

  Срокът за записване в УНСС е от 10 до 13 юли. Второто класиране ще е на 16 юли. През новата учебна година в УНСС ще бъдат приети 3140 първокурсници държавна поръчка, в редовна и дистанционна форма на обучение.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg