• Варна
  7°
  ясно небе
  Влажност: 36%
  Вятър: 9m/s NNW
  Оставиха в ареста лихваря, давал заеми в размер на 6 млн. лв.
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Pixabay
  Снимка: © Pixabay

  Пловдивски лихвар, арестуван от полицията на 10 юли, остава зад решетките с постоянна мярка „задържане под стража“. Това определи състав на Пловдивския окръжен съд, председателстван от съдия Весела Евстатиева.

  48-годишният мъж е бил арестуван, след подадена жалба от адвоката Мария Делова. В момента тя е в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“ заради взети големи суми пари за неосъществена правна помощ от нейни клиенти. Делова, която според прокуратурата се намира на лечение в психиатричната болница в Ловеч, е била ужилена от лихваря заради заем, който взела от него.

  След като е била подадена жалбата срещу лихваря, прокуратурата започнала да го разследва, а преди два дни е бил арестуван.

  Според наблюдаващия прокурор по делото Димитър Пенев, има достатъчно събрани доказателства за обосновано предположение, че той е извършил престъпленията, в които е обвинен.

  По думите на обвинителя, има опасност той да се укрие. Прокурор Пенев допълни, че работата по делото продължава и има опасност, ако остане на свобода, лихваря да укрие доказателства.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *