• Варна
  10°
  разкъсана облачност
  Влажност: 34%
  Вятър: 13m/s ENE
  На Скиатос: Самолет едва не отнесе туристи, правещи си селфи
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: YouTube
  Снимка: YouTube

  Заради малките си размери, гръцкият остров Скиатос има и доста малко летище. С обществен път и плаж в началото си, то привлича туристи, които искат да видят самолет в полет отблизо.

  Машините кацат трудно, като понякога трябва и да внимават за хората, които са се насъбрали в началото на пистата, за да си направят селфи. Но тези туристи излагат живота си на риск.

  Преди дни, в компилация от клипове, показващи кацащите самолети над главите на хората, се вижда как машина на British Airways захожда необичайно ниско и едва не отнася група туристи, които са се качили върху стена, за да си направят снимка.

  Въпреки множеството табели “Опасност, стойте далеч от въздушната вълна“, в най-натоварените дни се събират по около 100 души за селфи с кацащ самолет, предаде dnes.bg.

  Излитането от Скиатос също не е лесно – повечето машини трябва да са с полупразен резервоар, за да са достатъчно леки и да наберат скорост бързо. След това кацат, за да дозаредят в Солун.

  Заради малките си размери, летището често е наричано европейският Свети Мартен. Карибското летище Princess Juliana  има подобно разположение и самолетите също кацат близо до главите на туристите. През 2017 година дори имаше смъртен случай, след като жена бе издухана от двигателите на самолета и падайки, удари главата си в камък.

  Летището на гръцкия остров може да се сравни и с онова в Пукет, където също се събират множество туристи за селфи със самолет. Ала правилата там са по-строги и могат да ти докарат дори смъртна присъда.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg