• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Фондация набира доброволци за зацветяване на междублокови пространства
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: live.varna.bg
  Снимка: live.varna.bg

  „Еко скаути – защитници на растенията” е поредният проект, който ще реализира фондация „Гея“. Той има за цел да мотивира младите хора към по-дейно участие в съхраняването и поддръжката на зелените зони чрез научаване на практики за лекуване на болни дървета и облагородяването на междублокови пространства във Варна.

  За целта се организира зацветяване на междублоково пространство при блок 59-61 в район „Възраждане“ на 20 юли от 17 часа, като очакванията са в инициативата освен хората от блока да се включат повече доброволци, преподаватели, ученици както и техни родители от района.

  Предвидени са и срещи със специалисти (еколози, ботаници, арбористи и др.). Акцията по почистване, зацветяване и рециклиране на събраните отпадъци ще акцентира на това колко е важно междублоковите пространства да бъдат облагородени и поддържани – за запазване на добрия естетичен вид на района и предотвратяване на замърсяванията.

  Ще се облагороди и междублоковото пространство при блок 22, където ще се проведат демонстрации за лекувани на заболели дървета. На доброволците ще бъдат осигурени материали (ръкавици, чували, лопати и др.), а участниците ще могат да се сдобият със скаутски кърпи, значки, шапки и сертификати за участие. С добро настроение, музика и ентусиазъм младите хора ще се обединят с обща кауза за една по-комфортна градска среда, а гражданите от района също могат да участват и да са полезни.

  Фондация Гея работи активно за общата ни градска среда, като допринася за успешното развитие на качеството на живот в града. Екипът й цели да спомогне за това гражданите все повече да ценят градската растителност като я съхраняват, поддържат и търсят още възможности за подобряване на здравата зелена система.

  Проект „Еко скаути – защитници на растенията” се реализира с финансовата подкрепа на Община. Фондацията набира доброволци, които да се включат в инициативите за почистване и зацветяване.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg