• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Потвърдиха ареста на наркодилър от групата на Руси Полковника
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Pixabay
  Снимка: © Pixabay

  Константин К., привлечен като обвиняем заедно с други 4 лица затова, че сам и в съучастие като съизвършител държал с цел разпространение различни забранени от закона вещества ще продължи да пребивава в ареста. Апелативният съд във Варна потвърди като правилно и законосъобразно определение на Окръжния съд от миналата седмица, с което е била оставена без уважение молбата на обвиняемия за изменение в по-лека на мярката за неотклонение.

  Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че Константин е бил привлечен към наказателна отговорност на 19 април тази година за това, че ден по-рано във Варна сам и в съучастие като съизвършител с Руси Д., Стоян Д., Росен К. и Кирил Д. държал с цел разпространение 350,86 гр марихуана, 604,41 гр течност, съдържаща тетрахидроканабинол, кремообразна маса, съдържаща тетрахидроканабинол с общо нетно тегло 44,31 гр. и амфетаминопроизводни с общо нетно тегло 3,27 гр.

  Варненският апелативен съд потвърди основанията на първата съдебна инстанция за постоянния арест, като посочи, че всички събрани в хода на разследването доказателства и материали категорично потвърждават обоснованото предположение за авторство на престъпното деяние. Безспорно е установено, че именно у Константин и била намерена и иззета голяма част от марихуаната. В жилището, което обитава със семейството и с малките си деца, на различни места са били укрити различни по вид забранени от закона вещества. Престъплението е тежко по смисъла на закона и се наказва с „Лишаване от свобода“ от 2 до 8 години, и с „Глоба“ от 5 000 лв. до 20 000 лв.

  Въззивната апелативна инстанция  припомни на обвиняемия, който е бил вече осъждан за същото деяние, макар и преди 10 години, че целта на мярката за неотклонение „задържане под стража“ е не само да обезпечи участието му в досъдебното производство, но и да предотврати риска от извършване на престъпление.

  Определението, с което Апелативен съд – Варна потвърди постоянния арест на Константин К., привлечен като обвиняем заедно с други 4 лица затова, че сам и в съучастие като съизвършител държал с цел разпространение различни забранени от закона вещества е окончателно.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg