• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Моряци от Варна подадоха жалба до ВАС заради ограничен достъп до лодките им
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: БГНЕС/архив
  Снимка: БГНЕС/архив

  Любители моряци останаха без достъп до лодките си. Пристанището било запечатано от областната управа на Варна като държавна собственост, съобщи Нова телевизия. Потърпевшите твърдят, че цели 40 години преди това са имали право на безвъзмездно ползване на земята. Моряците вече са подали жалба до Върховния административен съд.

  На пристанището има около 30 лодки – всички собственост на членове на туристическото дружество “Хан Аспарух”. Всяка година то организира безплатни обучения по корабоплаване за ученици и разходки по вода на възрастни хора.

  Собствениците можели да стигнат до лодките си само с плуване. “За имота се плащат данъци и такси от страна на туристическото дружество”, уточнява адвокат Костадин Киряков.

  Според областния управител на Варна Стоян Пасев обаче става дума за дългогодишна измама. Дружеството, получило право да стопанисва имота, не било същото като настоящето. “В момента имаме новорегистрирано дружество със същото име, което не е правоприемник на старото дружество, т. е. те нямат никакви правомощия и права върху този парцел – той е държавен и не е отреден за лодкостоянка”, пояснява още Пасев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg