• Varna
  10°
  тъмни облаци
  Влажност: 93%
  Вятър: 2m/s NNE
  Глобиха с по 1000 лева двама варненци заради наркотици
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg
  Снимка: © Varnautre.bg

  Глоби от по 1000 лева наложи варненският Районен съд на двама души за държане на наркотици. В единия от случаите, при полицейска проверка на автомобил в района на плажната алея в квартал „Аспарухово“, вечерта на 17 юни тази година, се установява, че 26-годишният водач държи в себе си топче с марихуана. Нетното тегло на растителната маса била 0,33 грама, като с протокол за доброволно предаване мъжът предоставил и носена от него мелничка за рязане на тютюн.

  Другият случай е от 4 февруари тази година. Тогава, при проверка на полицейски патрул в изоставена постройка в района под автогарата, у 41-годишен мъж е намерено полиетиленово пликче с хероин. Нетното тегло на наркотичното вещество е 0,34 грама, на стойност около 22 лева.

  Варненският районен съд  освободи от наказателна отговорност двамата мъже, които са неосъждани до момента, като им наложи административни наказания – глоби в размер на 1000 лева. Решенията на съда подлежат на обжалване в 15-дневен срок. Веществените доказателства – остатъците и опаковките от наркотичните вещества се отнемат в полза на държавата и след влизане на съдебните актове в сила, следва да бъдат унищожени.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *