• Варна
  12°
  разкъсана облачност
  Влажност: 32%
  Вятър: 11m/s ENE
  КНСБ с приложение за некоректни практики на работодатели
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив

  Сигнал за некоректни практики на работодатели и фирми може да подаде всеки работник с помощта на ново приложение на КНСБ – VOX. То ще бъде официално представено утре, 23 юли 2019 г. на пресконференция в сградата на Радио Варна на тема “Заплашва ли човешки животи сивата икономика в България?”, на която ще бъдат изнесени и данни за нивото на сивата икономика в България, както и предложенията на данни за справяне с това явление.

  Ще бъде открита и информационната кампания на КНСБ във Варна, която е под мотото „Сивото убива!“ и има за цел да повиши обществената осведоменост и да насърчи гражданското участие в процесите и политиките за ограничаване и превенция на недекларираната заетост в България. За целта ще бъде разположен мобилен информационен център от 14.30 ч. до 17.00 ч. на входа на Морската градина.

  Информационната кампания и пресконференцията се реализират в изпълнение на проект „Активно гражданско участие за превенция и ограничаване на недекларираната заетост в България“, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

  Основната цел на проекта е разработване и отправяне на препоръки за подобряване на регулаторната среда и ефективността на политиките за превенция и ограничаване на недекларираната заетост в България при спазване на принципа на открито и отговорно управление.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg