Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
КНСБ с приложение за некоректни практики на работодатели
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Varnautre.bg/ архив
Снимка: © Varnautre.bg/ архив

Сигнал за некоректни практики на работодатели и фирми може да подаде всеки работник с помощта на ново приложение на КНСБ – VOX. То ще бъде официално представено утре, 23 юли 2019 г. на пресконференция в сградата на Радио Варна на тема “Заплашва ли човешки животи сивата икономика в България?”, на която ще бъдат изнесени и данни за нивото на сивата икономика в България, както и предложенията на данни за справяне с това явление.

Ще бъде открита и информационната кампания на КНСБ във Варна, която е под мотото „Сивото убива!“ и има за цел да повиши обществената осведоменост и да насърчи гражданското участие в процесите и политиките за ограничаване и превенция на недекларираната заетост в България. За целта ще бъде разположен мобилен информационен център от 14.30 ч. до 17.00 ч. на входа на Морската градина.

Информационната кампания и пресконференцията се реализират в изпълнение на проект „Активно гражданско участие за превенция и ограничаване на недекларираната заетост в България“, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Основната цел на проекта е разработване и отправяне на препоръки за подобряване на регулаторната среда и ефективността на политиките за превенция и ограничаване на недекларираната заетост в България при спазване на принципа на открито и отговорно управление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *