Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Симеонов от Варна: Туристите са малко, но платежоспособни
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

туристи

Туристите са по-малко това лято в сравнение с 2018 г., но има ръст на приходите. Това коментира във Варна лидерът на НФСБ Валери Симеонов, според когото сведенията за криза в сектора са силно преувеличени.

Освен че гостите от чужбина са по-платежоспособни, се отчита ръст и в посещаемостта на културните и исторически забележителности във Варна, каза още Симеонов след заседание на Областния съвет по туризъм в крайморския град.

Депутатът отчете, че няма сериозни проблеми с шума от заведенията в курортите около и във Варна. По думите му новият закон за шума е започнал да действа още преди официално да влезе в сила благодарение на засиления контрол през последните 3 години, предаде БТА.

Симеонов припомни, че вече действат законови промени, които прецизират правилата за поставяне на преместваеми търговски обекти в големите курортни комплекси. Контрол ще осъществява дирекцията за строителен контрол, а не общините. Според Симеонов това е много положителен фактор.

За промените в законодателството за дивото къмпингуване депутатът уточни, че предложенията са направени от групата на Обединените патриоти, а не от Министерството на туризма и сформираната от него работна група.

1 коментар

  1. Владимир

    Тоя е тъпо копче.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *