Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Малко повече от месец остава до изтичане на крайния срок за записване в школите на ОДК
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

odk

Малко повече от месец имат родителите, за да запишат децата си в някоя от школите на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Срокът изтича на 31 август. От няколко години е въведен електронен прием на заявленията за ОДК, който се осъществява на страницата odk.is-vn.bg.

„Интересът към ОДК традиционно е голям. При нас работят изключителни професионалисти, които предлагат обучение на много високо ниво. Показател за това са стотиците награди от международни, национални и регионални конкурси, които всяка година завоюват децата ни”, казва директорът на институцията г-жа Монка Николова.

Тя приканва родителите да не изчакват последния момент, а да подадат заявления още сега. При школите, където бройката на желаещите надхвърля капацитета, ще се проведат допълнителни прослушвания и кастинги. Обучението в ЦПЛР – Общински детски комплекс, Варна е безплатно. То се осъществява в направленията изкуство, наука и спорт.

От новата учебна година, която по традиция започва на 1 октомври, в ОДК ще заработи и нова театрална школа, която носи името „Пиеси под наем”. Неин ръководител ще бъде Тихомир Трифонов, който до този момент работи заедно с Маргарита Шишкова в куклен театър „Палечко”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *