• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Маратонът “Галата – Варна“ ще стартира от сушата
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Галата - Варна 2016 (23)

  За първи път в 79-годишната история на плувния маратон „Галата – Варна“ стартът ще бъде даден от плажната ивица. Така стартират почти всички големи маратони в света. За място на старт е избрана плажната ивица на Карантината. Тази година маратонът ще се проведе на 4 август, неделя.

  Според главния съдия Вили Цеков стартът от Карантината ще даде абсолютна равнопоставеност на участниците, тъй като при старт от вода, както бе досега, нямаше как плувците да се подредят в една права линия.

  За първи път в историята на маратона участниците ще бъдат извозени до старта не с кораби, а с автобуси, което ще стане с изключителното съдействие на „Градски транспорт – Варна“ – ЕАД.

  Победителите в 79-ото издание на международния плувен маратон Галата – Варна ще си разпределят награден фонд от 6800 лв. Събитието е под патронажа на  министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

  Организатори на маратона са ВМС на Република България, община Варна и ПСК „Черно море“. В 79-ия международен плувен маратон нос Галата – Буна № 2 (Варна) могат да участват граждани и гости на Варна от страната и чужбина, родени през 2007 г. и по-големи.

  Всички, желаещи да вземат участие в традиционното преплуване, трябва да се явят на 4 август в 6,30 часа на морска гара – Варна. Необходимо е участниците да си носят подходящи чанти, сакове, торби за прибиране на личните вещи.

  Записването ще продължи от 6,30 точно до 8,30 ч. В 8,30 ч. записването окончателно се прекратява, а състезателите, явили се по-късно, няма да бъдат допуснати до участие.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg