• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Фотоизложба, филми и лекции, посветени на Император Николай ІІ в Археологическия музей
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Изложба Николай II и цар.сем.

  Фотоизложба, филми и лекции, посветени на Император Николай ІІ и царското семейство, ще гостуват на Археологическия музей – Варна в периода 01.08.2019 г. – 15.08.2019 г.

  ПРОГРАМА:
  1 август, 16.00 ч. – Откриване на изложбата;
  Лекция “Как да съхраним Любовта и Хармонията в семейството. Историческият пример на семейство Романови.”
  Лектори: Галина Владимирова, Таня Христова

  3 август, 15.30 ч. – Прожекция на филма “Оклеветеният цар. Истината за последния руски император”, Русия, док. филм, режисьор: Сергий Алиев

  4-6 август, 16.00 ч. – Прожекция на епизоди от филма “Отечествената история”

  7 август, 16.00 ч. – Лекция: “Император Николай II. Пътят на кръста”
  Лектор: Веселина Борисова

  9 август, 16.00 ч. – Лекция “Император Николай II. Крестный путь” (на руски език)
  Лектори: Веселина Борисова, Галина Владимирова

  11 август, 16.00 ч. – Лекция “Как сохранить любовь и гармонию в семье. Исторический пример семьи Романовых.” (на руски език)
  Лектори: Веселина Борисова, Галина Владимирова

  12-14 август, 16.00 ч. – Прожекция на филма “Отечествената история”

  15 август, 15.30 ч. – Прожекция на филма “Оклеветеният цар. Истината за последния руски император”, Русия, док. филм, режисьор: Сергий Алиев

  Николай II и цар.сем.Анонсът за събитието:
  Възстановяване на историческата справедливост.
  Развенчаване на митовете.
  Нови разсекретени данни на смяна на старите лъжи.

  Блестящ управник и грижовен баща и съпруг, император Николай Втори Романов е от онези светли личности, които идват, за да издигнат съзнанието на хората. Въпреки че са неразбрани от своето време, техният пример остава във вековете. Тези образи излизат извън границите на една страна и стават пример на общочовешки добродетели.

  Най-голямата ценност, която Николай Втори притежавал съвсем не се заключавала в привилегиите, които властта давала, нито в дворците, нито в богатствата.
  Най-голямата ценност в неговия живот била любовта. Преживели в мир и съгласие почти четвърт век, Николай II и Александра Фьодоровна били опората не само на своето малко, сплотено и любящо семейство, но те били като родители и на едно по-голямо семейство – руския народ.

  ФИЛМ “ОКЛЕВЕТЕНИЯТ ЦАР”
  Със средствата на документалистиката авторът разобличава лъжата и клеветата за последния руски цар, битуващи в Русия и в света повече от 100 години.
  Разкрива предателството на народа в лицето на армията, аристокрацията, църквата, интелигенцията, работническата класа и селячеството, довело до трагичната смърт на царя и на цялото му семейство.
  На базата на разсекретени документи, представители на историческата наука, участващи във филма, разбиват митовете за Николай II – за „кървавия“ цар, за слабия владетел, за изостаналостта на Русия по време на неговото управление, за „отричането“ от престола, за загубената от него Първата световна война и т.н. – и разкриват истинската история на неговото царуване. Пред зрителя се разкрива образът на силен, спокоен, уравновесен и решителен цар, който е готов саможертвено да служи на своята страна и на своя народ. Показани са успехите, постигнати във всички области на живота, по време на неговото царуване. С много цитати от личната кореспонденция на царското семейство е показа силната любов и удивително нежните и искрени чувства, които изпитвали един към друг императорът и императрицата до последните си дни. Пред камерата, представители на различни слоеве на руското общество – спортисти, предприемачи, културни, обществени, религиозни и политически дейци, говорят за своето отношение към императора и императорското семейство, споделят мисли за събитията случили се в Русия преди 100 години.

  Продължителност: 1 ч. 42 мин.
  Държава: Русия
  Година: 2017
  Режисьор: Сергий Алиев

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg