• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Мъж се изправя пред съда за причиняване смъртта на свой колега
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  съдебна зала

  36-годишният Мирослав М. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич за причиняване по непредпазливост смъртта на свой колега вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. Престъплението по член 124, ал. 1 от Наказателния кодекс се  наказва с лишаване от свобода от 3 до 12 години.

  Подсъдимият и жертвата Веселин работели в рафинерия за преработка на етерични масла. Двамата били и приятели. На 29 април 2018 г., след като получили заплатите си, се срещнали в магазина, където отишли да платят вересиите от натрупаните през месеца покупки. Почерпили се с ракия и се уговорили вечерта Веселин да отиде на гости в семейството на Мирослав.

  Около 19 часа той пристигнал в дома на приятеля си. Мирослав и съпругата му се скарали и в яда си той я ударил. Заради скандала Веселин решил да си тръгне, като направил забележка на сърдития съпруг да не се кара с жена си.  Заради забележката Мирослав ударил с юмрук приятеля си в лявото око, а след това с глава нанесъл удар, който попаднал в областта на носа на Веселин. Мъжът паднал на циментовата настилка пред входната врата. Малко по-късно успял да се качи на велосипеда си и се прибрал в рафинерията, където живеел в помещението на пазача.

  На 30 април сутринта пред портала на рафинерията дошъл мъж. Там се засякъл с Мирослав и жена му, като им обяснил, че не може да се свърже с пазача. Звънял му по телефона, звукът се чувал от вътрешността на помещението, но Веселин не се показвал. Тогава Мирослав влязъл през прозорец в стаята на пазача и открил приятеля си на земята с насинени и подути очи, с наранявания по лицето. Повикан бил братът на пострадалия, който решил, че Веселин е пиян, и го прибрал в дома си. Там бил посетен от полицейски служител, пред когото пострадалият съобщил, че е бит от Мирослав. Подсъдимият признал за боя пред работодателя си и други колеги. Вината си той признал и пред разследващите по образуваното досъдебно производство.

  След като състоянието на Веселин не се подобрявало, той бил транспортиран до болницата в Добрич и опериран по спешност. Лекарите от неврохирургията установили, че Веселин е с кръвоизлив и контузия в мозъка. Въпреки положените грижи и оказаната медицинска помощ пострадалият починал на 7 май 2018 г. в болницата. Съдебномедицинската експертиза сочи като причина за смъртта тежката черепно-мозъчна травма от контузита на главния мозък.

  Предстои делото срещу 36-годишния Мирослав М. да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg