• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  И БСП, и ГЕРБ могат да се притесняват от влизането на Слави в политиката
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  ©bTV
  ©bTV

  На 31 юли беше последното издание на “Шоуто на Слави”, в което шоуменът не толкова се сбогува с публиката си, колкото даде заявка за стартиране на собствения телевизионен проект, а и на собствен политически. Решение, за което Слави Трифонов не веднъж е намеквал.

  Последните социологически проучвания позиционират Слави Трифонов добре на политическата карта, макар и според Първан Симеонов шоуменът да е имал къде по-добри резултати и преди. Като че ли Трифонов малко изтърва времето, коментира социологът в студиото на Нова телевизия.

  Положителното за него е, че явно Слави Трифонов си е направил сметка, че и традиционните партии са в упадък. Не е изключено, според Първан Симеонов, утре Слави Трифонов да се окаже в ролята на “диспечер в политическия процес” и от него да зависи кой да е на власт.

  В този смисъл, по оценката на Първан Симеонов, и ГЕРБ, и БСП могат да се притесняват от навлизането на Слави Трифонов в политическия живот. Трифонов може да отнеме донякъде от монопола на БСП върху протестния и наказателния вот, а притесненията за ГЕРБ идват от факта, че до голяма степен бъдещите гласоподаватели на Трифонов са били вече и подкрепящи ГЕРБ.

  Според Първан Симеонов от политическия проект на Слави Трифонов е естествено да се притесняват най-вече протестните, популистките, патриотичните формации. “Най-големият резерв на Трифонов са млади хора, протестно настроени хора, които биха гласуват за пръв път. Това е и добра новина, защото има нова енергия. Това е и лоша новина, защото този тип избиратели са много непостоянни.”

  Според Първан Симеонов Слави Трифонов се опитва да изгради образ на човек, който е равно отдалечен от всички политически сектори. “Това, което той пропагандира, се харесва. Не е изключено да продължи да налага част от този свой дневен ред”, заяви социологът. Като най-опасно за проекта на господин Трифонов Първан Симеонов посочи надценяването на възможностите, като заяви, че за влизане и позициониране в политиката е нужно да се измисли нещо ново, което да ги различава.

  “Ако някой си мисли, че Трифонов ще бъде удобен партньор или патерица, се лъже.” Според него доверието в Слави Трифонов е преди всичко доверие в човек, който е стоял отстрани на политиката и е бил неин коректив. “Когато влезеш в политиката, започват да гледат на теб по съвсем друг начин и това доверие започва да се харчи”, предупреди Симеонов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg