• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Организират протест в защита на уволнената медицинска сестра Мая Илиева във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Мая Илиева

  Протест в защита на уволнената медицинска сестра Мая Илиева под надслов „Не на страха Аз съм Мая Илиева“ организират на 8 август във Варна Асоциацията на българските медицински сестри (АБМС) и  Инициативният комитет за солидарност с медицинските сестри (Варна).

  Демонстрацията започва в 17 часа пред Община Варна. Искаме да заявим твърдо, че репресиите няма да ни спрат. Продължаваме борбата за достойно заплащане и условия на труд в здравеопазването, както и за качествено и достъпно здравеопазване за всички, заявяват инициаторите.

  Медицинските сестри, работници от други сектори и граждани категорично се противопоставят на престъпните методи за саморазправа с активните работници като Мая Илиева – организаторката на протестите на медицинските специалисти.

  „За нас нейното уволнение заради борбата й за правата на медицинските работници, и затова, че е председател на синдикалната им организация е недопустимо.

  Недопустимо е болниците да се управляват чрез насилие, всяване на страх и измами, защото това няма да спаси стремглавото разпадане на здравеопазването ни през последните 30 години. Проблемите трябва да се решават чрез изследване на причините и отстраняването им, а не с уволняване на този, който е казал : “Царят е гол”, защото това няма да облече царя, акцентират организаторите на протеста.

  Те стартират инициатива “Аз съм Мая Илиева” и настояват за незабавното й възстановяване на работа предвид личността й на водач на протестите и на синдиката.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg