• Варна
  9°
  тъмни облаци
  Влажност: 66%
  Вятър: 3m/s NW
  Петър Вуцов: Дядо ме подкрепяше, баща ми критикува
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Петър Вуцов

  Петър Вуцов попадна за първи път в групата на Черно море за мачовете на тима в Елита през настоящия сезон. Надеждата на варненци е един от обещаващите млади играчи в отбора на Илиан Илиев и затова беше потърсен от varnautre.bg, за да разкрие повече неща за себе си и как е започнал с футбола.

  Вуцов, който днес навършва 19 години, вече направи своя официален дебют с екипа на варненци през изминалия шампионат срещу тима на Славия в София.

  “Започнах в Черно море на 6 години. През лятото на 2006-а баща ми ме заведе на стадион “Юрий Гагарин”, където направих първата си тренировка. Наставник ми беше Георги Костов, а в последствие – Радо Боянов. После преминах в школата на Славия, където бях 4 години, след това и в Левски. През 2016 година се завърнах в Черно море, а отборът в Елитната група до 17 години бе воден от Тодор Марев. Искам да благодаря на всички треньори от школата и най-вече на Марев и Мартин Христов, защото те са ми помогнали най-много”, каза Вуцов.

  “В Черно море сме като едно семейство. Треньорите в тима обичат да работят с младите футболисти. Обръщат ни внимание и в нито един момент не сме се почувствали като втора ръка футболисти. Напротив, помагат ни много, дават ни се шансове, а ние се опитваме да ги използваме по най-добрия начин. С Виктор Попов, Мартин Минчев, Лъчо Йорданов, Йордан Радев и Иван Дичевски сме заедно вече 10 години и си помагаме взаимно и в мъжкия отбор”.

  Както е известно, младокът произлиза от сериозно футболно семейство. Баща му – Вили Вуцов и дядо му Иван Вуцов са допринесли за любовта на Петър към играта.

  “Дядо ми и баща ми са ми помогнали много. Дядо ме подкрепяше винаги. Най-вече в моментите, в които не играех редовно в детско-юношеския футбол. Казваше ми, че навремето той също не е намирал много място в основния състав в школата. Едва на 16-17 години, преди да влезе в казармата, е започнал да играе и докъде е стигнал. Баща ми винаги е бил по-критичен. Никога не ми спестява лошото, напротив, само него ми споделя”, каза Вуцов.

  В момента имам една цел – да тренирам здраво и с времето да успея да се утвърдя в Черно море. В по-дългосрочен план мога да кажа, че винаги съм мечтал да играя за националния отбор на България. Дано някой ден това се осъществи”, завърши младият играч на “моряците”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *