• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Жители на село Константиново пак на протест – блокират пътя Варна – Белослав
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Сияна Спиридонова, Радио Варна
  Снимка: Сияна Спиридонова, Радио Варна

  Жителите на село Константиново планират да блокират републиканския път Варна – Белослав на разклона за селото в знак на протест срещу бездействието на местната власт към проблемите на населеното място. Демонстрацията започва от 9 часа на 14 август тази година.

  Според създадения Инициативен комитет улиците в Константиново не са ремонтирани с години, а през последните четири години са давани обещания, които до момента не са изпълнени. Обещания за благоустрояване са дадени след наводнението в селото през 2016 г., както и на протест през август миналата година пред Община Варна.

  Заради плачевното състояние на улиците жителите на селото са писали писма до кмет, областен управител, министър-председател, омбудсман, посолствата на всички европейски държави, централите на всички парламентарно представени партии, търсили са съдействие от Общински съвет.

  Към кого още трябва да се обърнем и молим за помощ, питат хората, които подчертават, че нито една думичка от всички дадени обещания не се е сбъднала. Улиците са все по-разбити, дерето не е чистено от наводнението и към момента е обрасло от дървета и храсти, възпрепятстващи преминаването дори на ручей, отбелязват жителите на селото.

  Хората дори са престанали да мечтаят за укрепването  му и изграждане на мръсна канализация. „Превърнати сме в гето и сме заложници на едно бездушно, арогантно и морално ограничено общинско управление. Омерзение, срам и безсилие – това изпитваме всички тук“, гласи част от писмото на Инициативния комитет.

  Следващата  стъпка е гражданско неподчинение и затваряне на Аспарухов мост и Община Варна в пълно съзнание за всички произтичащи от това последствия.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg