• Варна
  6°
  разсеяна облачност
  Влажност: 100%
  Вятър: 1m/s NNE
  “Аз вярвам и помагам” с поредни дарения за АГ болницата във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  darenie

  Поредни дарения направи сдружение „Аз вярвам и помагам” на СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна”. С помощта на хилядите хора, събирали капачки, представителите на екипа са успели да закупят ново поколение конфигуриран пациентен монитор, предназначен за операционни зали, реанимации и интензивни отделения, подходящ както за новородени, така и за възрастни пациенти.

  Снабден е със софтуер, осигуряващ статистически анализ и с вградени специализирани мониторни режими за новородени деца и възрастни пациенти с изчесления на ЕКГ, Импендансно дишане, пулсова оксиметрия с анти-интерферентен алгоритъм, неинвазивно кръвно налягане и други.

  Осигурено е и родилно легло с три мотора за електрическа настройка на функция височина, секция гръб и Тренделенбург, отговарящо на всички съвременни изисквания и категоризации, което достойно ще замени досегашните легла, които са на повече от 20-30 години.

  „Аз Вярвам и Помагам“ е първата благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки, която определи събраните средства да се използват в помощ на родилните отделения и отделенията по неонатология. Заедно с тези две дарения общият брой вече е седем.

  Общото количество събрани и предадени пластмасови капачки е над 91 тона, а в организацията участват над половин милион души, част от които след месец отново ще изпълнят площада пред Катедралата във Варна с усмивки, настроение и милиони капачки.

  От сдружението канят всеки желаещ  да се включи в следващото мащабно събиране на капачки, което ще бъде на 28 септември 2019 г. (събота) от 09:00ч до 16:00 часа на площада пред Катедрален храм “Св. Успение богородично” под надслов “Празник на рециклирането “Аз Вярвам и Помагам 3”.

  aparatura

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg