• Варна
  9°
  тъмни облаци
  Влажност: 43%
  Вятър: 8m/s NE
  Продават смъртоносен химикал за лекарство срещу рак и аутизъм
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: bTV
  Снимка: bTV

  Полиция и прокуратура затвориха лабораторията за белина „чудо”, предлагана като лекарство срещу рак и аутизъм. Miracle Mineral Solution (MMS) е опасен химикал, чието действие е сходно, но дори по-опасно от това на белината. Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев обясни пред bTV, че продуктът е незаконен и няма произход, а човекът, който го продава, няма никаква лекарска квалификация. Експертът заяви, че себестойността на продукта е равна на стотинки, а в уеб страницата той се продава за над 70 лв., предаде dnes.bg.

  След акция на РЗИ – Бургас и полицията са иззети опасните препарати от лабораторията в Бургас. По думите на лекаря само в САЩ са починали 7 души от подобни препарати, а стотици други изпитват сериозни здравни проблеми. Освен това много хора отказват да подадат сигнал след употреба на подобни химикали, защото или се срамуват или не вярват на традиционната медицина.

  Експертът по обща и неорганична химия към БАН Нина Нанкова обясни, че въпросният продукт е по-опасен от белина. Според нея той е силен окислител, който при взаимодействие с вода образува киселини. Може да предизвика сериозни раздразнения, изгаряния на очите и носната лигавица. Зависи от приетата доза и разреждане.

  Нанкова посочи, че в зависимост от погълнатото количество – продуктът може да бъде смъртоносен. Също така MMS не е селективен дезинфектант – т.е не убива само вредните бактерии, а дори и тези, които са полезни за тялото. Светослав Стаматов е човекът, който разпространява вредния продукт. Пред bTV той заяви, че „лекарството” не се използва за болести.

  Въпреки това на уеб страницата става ясно, че те лекуват заболявания, с които дори модерната медицина има все още трудности. По указание – течността трябва да се приема по 8 пъти на ден, както и да се впръсква 2-3 пъти. Освен в България, MMS е търсен продукт в редица страни, включително и в САЩ. Миналата седмица той беше определен от американската здравна администрация (FDA) като опасен за здравето продукт.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg