• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Започва Международният фестивал по дигитално изкуство Futuro
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Източник: live.varna.bg
  Източник: live.varna.bg

   

  Петото издание на Международния фестивал за дигитално изкуство Futuro ще се проведе във Варна от 23-ти до 25-ти август. Лекции и уъркшопове ще изнесат професионалисти от Канада, Франция, Израел и България , които стоят зад най-големите хитове в киното, гейминга и комикса. Мястото е конферентната зала на хотел „Черно море”.

  За поредна година събитието, което се реализира с подкрепата на Фонд „Култура“ към Община Варна, ще се превърне в платформа за представяне и популяризиране на  дигиталното и традиционното изкуство. Основният фокус ще са технологиите в съвременните артистични практики, като създава сцена за творчески диалог и  експерименти между представителите на различните артистични генерации и сфери. Публиката ще има възможност да наблюдава работилници за млади артисти, лектории и демонстрации и срещи със световните имена в жанра.

  Основната цел  на фестивала Futuro  е да позиционира  Варна на международната културна сцена в сферата на новите технологии – компютърна анимация и илюстрация, филмово изкуство и ефекти, създаване на компютърни герои, игри и др. В разнообразната програма на фестивала са включени  презентации и прожекции, уъркшопи, отворени  работни срещи. Компютърни персонажи, герои на комикси и игри ще бъдат показани пред публиката чрез мултимедийни прожекции. Създателите им ще споделят практическият си опит, а аудиторията ще има възможност да се запознае с „кухнята” на творчеството в организирани лаборатории.  Авторите ще бъдат онлайн представени  в сайта и фейсбук страницата на фестивала. Futuro заема трето място в класицията на европейските фестивали на дигиталните изкуства след  Португалия и Хърватия.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg