• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варна аларма: Как изглеждат централните гробища?
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Лиляна Попова
  Снимки: Лиляна Попова

  Камари от боклук се складират в западната част на централните гробища във Варна, над костницата. Купчини отпадъци могат да се видят и край алеите. За това алармира наша читателка, която твърди, че ситуацията е такава от месеци.

  През този период жената е пускала жалби за състоянието на гробищата до управителя на Общинското дружество „Обреди“. Жалба е подадена и до кмета на града. До този момент обаче варненката не е получила отговор, каза тя за медията.

  Възмущава се, че общинската фирма взима не малки суми за погребения, а поддръжката на общите площи е под санитарния минимум.

  „Уважението към родители и близки, погребани в този гробищен парк, изисква спешна намеса! Не вярвам, че отговорните хора са безсмъртни! Никой не заслужава да завърши жизнения си път в подобен гробищен “парк”!“, пише жената.

  Не трябва да се пренебрегва, разбира се, и въпросът какво отношение имаме самите ние към подддържането на чистотата както в гробищните паркове, така и навсякъде около нас.

  1 коментар

  1. Нинова

   А знаете ли как е на гробищния парк в Аспарухово? Първо, няма автобус, който да спира близо до гробището. Вървят възрастни хора по нанагорнището едва-едва. Второ- храмът там работи по усмотрение на жената, която е роднина на свещениците. По принцип е затворен, няма откъде две свещи да купи човек. Спира се зимата и водата, за да не замръзне. Та, ако иска човек да прелее, носи си на ръка вода от центъра на квартала.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg