• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Василики Кадоглу е №1 на плувен маратон в Хърватия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Vasiliki Kadoglu i Jakov Igrec

  Състезателката на варненския клуб по плуване “Астери” – Василики Кадоглу триумфира в 20-тия юбилеен плувен маратон “Поречки делфин”, който се проведе в Хърватския град Пореч през изминалия уикенд. В надпреварата участваха 116 състезатели.

  Талантливата ни 16-годишна плувкиня преодоля 5-километровото трасе в Адриатическо море за 58 минути и победи и при жените, и във възрастта “девойки 16-17-годишни”.

  Porechki delfin

  Варненката бе повече от убедителна, след като втората финиширала – Ивана Призмич, е на 5.10 минути след нея, а третата Нина Йокич е на повече от 7 минути и половина. При мъжете победител бе Яков Игрец с време 57минути и 57 секунди.

  В последния ден на август Василики и съотборникът й от “Астери” – Георги Цурев, ще вземат участие в плувния маратон в холандския град Дордрехт. Той е благотворителен и има за цел да събере средства за болни деца, а двамата състезатели ще участват със съдействието на Община Варна след успеха им на маратона “Галата – Варна”. Турнирът се провежда под надслов “Swim to Fight Canser”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg