• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Двама варненци се включиха в благотворителен маратон в Дордрехт
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Двама варненци се включиха в благотворителен маратон в Дордрехт-69462819

  Учениците на Спортно училище “Георги Бенковски”– Василики Кадоглу и Георги Цурев представиха България на благотворителен плувен маратон в побратимения на Варна град Дордрехт (Холандия). Те финишираха за 34 минути по 2,5-километровото разстояние. Двамата състезатели са победители в 79-ото издание на международния плувен маратон Галата – Варна.

  Състезанието в Холандия бе поднаслов “Swim to Fight Cancer” /Плуване за борба с рака/ и събраните средства ще бъдат предоставени за лечението на деца с онкологични заболявания. По време на маратона е събрана сумата от 193 053 евро.

  Преди старта, българските плувци се срещнаха с кмета на Холандия Ваутер Колф. Присъства и Мартен ван дер Вайден, олимпийски шампион от Пекин 2008 г., който през 2019 г. изплува 163 км, като част от същата инициатива. Партньорските отношения между Община Варна и Община Дордрехт датират от 2001 г. Двата града си сътрудничат активно в съвместни европейски проекти и в общи инициативи в сферата на бизнеса, културата, ИКТ, образованието, социалните услуги, младежките дейности и спорта.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg