• Варна
  4°
  тъмни облаци
  Влажност: 93%
  Вятър: 4m/s SE
  Фестивалът “Златна роза” представя проекта “7”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  проект седем

  Новите късометражни филми от седемте режисьорски екипа, сред които Ралица Петрова, Павел Г. Веснаков и Петър Вълчанов, обединени във филм-омнибус, вдъхновен от Пловдив, отиват на фестивала „Златна роза” да се състезават индивидуално за наградата за най-добър късометражен филм за годината.

  Всички седем късометражни филма, които са селектирани за конкурса, бяха заснети в Пловдив през 2018 година като част от артистичната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и изследват какво се случва в душите на седем персонажа в красивия и старинен град.

  Като пълнометражен филм, проектът „7″, обединяващ и седемте кратки разказа, имаше своята специална премиера в Пловдив през април 2019 г., когато изпълни с публика и двете зали на кино Лъки Дом на Киното.

  BETTER NATURE

  В името на корпоративния тиймбилдинг, недоволна служителка е принудена да се упражнява в любов и съпричастност, докато сади дървета. Ала едва когато премине през жестокостта, тя ще успее да се свърже с друго човешко същество и да изпита истинско милосърдие.

  НИНА

  Нина, 13-годишна джебчийка с остър и прозорлив поглед разглежда съдържанието на мъжки портфейл, който току-що е откраднала. С любопитство и тъга се взира в чуждите семейни снимки… Малко по-късно, при поредния си опит за обир, Нина е заловена. За всеобща изненада жертвата на обира – Яна, отказва да предаде Нина на полицията и решава да обърне малко внимание на момичето като я черпи обяд.

  ДОМ

  Млад мъж се лута из безлюдните улици на Пловдив в опит да се завърне у дома си. Междувременно, из фрагментираните пространства на къщата от неговите спомени блуждаят образите на близките му. Като при всяко завръщане, всичко най-близко се оказва недостижимо.

  СЪВСЕМ КАТО МЕН

  Вера получава колет без име и адрес. Мистериозният подарък я отвежда все по-дълбоко в бездната на съзнанието ѝ, на предела между действителността и отвъдното. Там тя среща Иван, нейният гид в един лабиринт, където залогът е оцеляването на Вера.

  ХИМЕРА

  31 години след аварията в Чернобил, мъж и жена намират странно същество зад блока си. След като никой не може да им  помогне да разберат какво е това и от къде е дошло, те се обръщат към Бог.

  ИЗЧЕЗВАЩ ВИД

  Млада художничка е на кръстопът в живота си. Женен бизнесмен ѝ предлага брак, а неизвестен поет ѝ изпраща всяка седмица писма със стихотворения, писани специално за нея.  Тя отива за съвет при стар приятел от художественото училище, надявайки се той да я разбере.

  ДУЕТ

  Най-добрата и всъщност единствена приятелка на Биби – Тео, живее на покрива. Двете са неразделни дори за минута и това пречи на Биби да се съсредоточи в училище и на уроците по чело. Тяхното безгрижно съществуване обаче е на път да бъде нарушено от избягал от вкъщи тинейджър-китарист, направил си подслон на същия покрив.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg