• Varna
  12°
  тъмни облаци
  Влажност: 62%
  Вятър: 3m/s WSW
  Равни в училище – подари ученически пособия за деца от нуждаещи се семейства!
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  пособия

  „Равни в училище – Подари ученически пособия за деца от нуждаещи се семейства“ продължава във Варна до 10 септември. Има много родители, които не успяват да подготвят дечицата си за учебната година.

  Идеята на организаторите на тази акция е да се стигне точно до тези деца и да им се подарят ученически подобия. Това няма да са деца от институциите или от споделените жилища. Това ще са забравените, невидимите, бедните дечица из България, които живеят в недоимък, каза за Радио Варна Наталина Пекова, добродеец от Варна.

  “През годините и организирането на каузи се оказва, че всички ние познаваме такива семейства, също така в интернет пространството е пълно със зов за помощ за семейства с деца живеещи на прага на оцеляването. Освен това почти всеки познава поне едно такова семейство”, съобщават добрите хора, обединили се около тази благотворителна кауза, нарекли себе си Добродейците.

  Предвидени са около 40/50 комплекта. Призив на организаторите е: Огледайте се за семейства, които нямат възможност да купят необходимите неща за училище. Очакваме предложение за самотни родители или родители, които отглеждат децата си в тежка бедност, но с любов и отдаденост.

  Апелираме към вас хората, които ги е грижа, ако познавате, чули сте или сте прочели някъде за такива семейства с деца, то тогава ни пишете съобщение с информация на страницата на Добродейците.

  Може да се включите като разнесете комплект/ти на място, което е удобно за вас. Ако пък сте предложили семейство и имате възможност може да вземете комплект от нас и да му го занесете лично.

  Събират се раници; тетрадки; бележници; химикалки; моливи, пастели, флумастери; цветни химикалки; скицници и гланцови блокчета; острилки и гумички; лепило, тиксо и ножици; четки и бои за оцветяване; линия, пергел и пластелин; книжки за оцветяване.

  “Нека зарадваме децата на България! Както във всяка друга наша кауза и тук идеята е всичко, което се случва да е от хората за хората, като чрез добрите намерения и желанието ученическите подобия ще успеят да стигнат там където е нужно”, добавя варненският ангел Наталина Пекова.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *