• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Фолклорните лауреати от “ART STARS-Звезди на изкуството” с гала концерт тази вечер
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  art stars

  Лауреатите в категория „Фолклор” на Петият Международен музикален конкурс „ART STARS-Звезди на изкуството” ще зарадват тази вечер варненци с Гала концерт в Младежки дом Варна от 20 часа, съобщиха организаторите.

  Ето какво сподели създателят на конкурса, музикалният педагог Мила Маврова: „Завърши първия ден на петия “Арт старс” , категория “Фолклор”. Чухме прекрасни гласове , талантливи изпълнители. На журито определено ще му е много трудно. Днес е втория конкурсен ден от категорията, който ще завърши с Гала концерт на лауреатите. Очакваме почитателите на талантливите български певци да посетят концерта , където ще чуят най-добрите лауреати на конкурса. Концертът е в зала “Младежки дом ” от 20 часа, а входът е свободен.

  Припомняме, че регламентът за категория „Фолклор” на конкурса включва  две секции: „Народно пеене”- индивидуални изпълнители, вокални групи и народен хор и секция „Български народни танци”.

  Журито в категория “Фолклор” е с председател Саша Стоева – старши експерт РЕКИЦ „Читалища” – Варна, и членове:  Елица Тодорова – вокален изпълнител и перкусионист, Павлинка Тодорова – вокален педагог, Радослав Иванов –хореограф, главен художествен ръководител на „Ансамбъла на МВР – Варна” и председател на Областно дружество на хореографите във Варна.

  Всеки колектив или индивидуален изпълнител получава диплом за участие. Класираните на I-во, II-ро и III-то място във всяка възрастова група получават диплом, медал или плакет;  предметна награда. Журито присъжда Гран При за всяка категория с парична и предметна награда, награди на спонсори, организатори и др.

  Награди-покани се присъждат и за няколко международни конкурса. Награда „Изработване на видеоклип” предоставя МК „Сънрайз Маринов”. Журито присъжда и приз за музикален ръководител и хореограф. Спонсори и организации също връчват свои награди. Предвидени са и много специални и поощрителни награди, награда за най-малък участник, за ярко артистично присъствие и др.

  Конкурсът е част от календара на Министерството на културата и се организира от Фондация „Звезди на изкуството” и Inner Wheel България. Престижната и популярна в страната и чужбина музикална надпревара се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, чрез Фонд „Култура” , Община Аксаково,” Обществен дарителски фонд за Варна”, Солвей Соди –Девня , „Магазини 300″. Конкурсът се подкрепя и от много други организации и фирми като Асоциация „Булгарика”, Музикална къща „Factor”, Shiho -import-export, рекламна агенция Protema  и др. Те предоставят художествени картини, професионални микрофони, предметни награди и др.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg