• Varna
  8°
  разсеяна облачност
  Влажност: 81%
  Вятър: 7m/s NE
  2500 лева събра най-масовото правене на пица благотворително
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  шеф Колев

  Второто издание на най-масовото благотворително правене на пица Маргарита на открито събра 2494 лева. Те са за закупуване на музикални инструменти за Специално училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ във Варна. Каузата този път – „Деца помагат на деца“, бе провокирана от желанието да помогнем на близо 150 ученици с множество увреждания от 1 до 12 клас в училището, да имат нови музикални инструменти, с които да провеждат терапията си.

  Музикалната терапия помага на учениците с нарушено зрение и множество увреждания да развият фината и груба моторика, координация, посоки, метро-ритмично чувство. Музиката и ритъмът ги успокояват и им помагат да „виждат“ света по различен от нас, виждащите, начин. Много от тези деца са невербални или с комуникативни проблеми и докосването до музикалното изкуство им помага да се почувстват разбрани.

  Директорката на училището Жулиета Петкова, която участва в събитието лично и със свои преподаватели и ученици, бе много развълнувана. Тя благодари за приятната, позитивна атмосфера и за подкрепата, и сподели, че инициативата е прекрасна, а каузата е изключително важна за тях.

  шеф Колев2

  Около 200 деца и възрастни се включиха в благотворителната инициатива, организирана от шеф Анатоли Колев. Трима от  най-търпеливите, които останаха до края, получиха награди ваучери от ресторант „Стария Чинар“. Шеф Колев събра екип от около 20 доброволци, които помагаха на желаещите  да направят пица, заедно с майстор Радостин Кирязов и Желязко Каракашев. От Германия пристигна специално гост-готвачът Атанас Вутов, с когото желаещите правиха сами неустоимо вкусни бургери.

  Първото издание на „Най-масовото правене на пица Маргарита на открито“, организирано от шеф Колев, се проведе на 15 декември миналата година по време на „Улицата на готвачите“, а със събраните 1200 лева бяха закупени и дарени продукти за топъл обяд всяка събота в продължение на три месеца на социалната кухня на Духовно-просветен Център „Св. Архангел Михаил“ във Варна.

  Очаквайте подробности за закупуването и предоставянето на музикалните инструменти на децата в училището. Можете да следите за снимки на страницата на събитието ни във Фейсбук.

  шеф Колев3

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *