Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Наградиха най-силните поп изпълнители в ММК “ART STARS-Звезди на изкуството”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

art

Приключи конкурсът за поп пеене в рамките на Петият Международен музикален конкурс “ART STARS-Звезди на изкуството”.

„Чухме най- силните участници от създаването на конкурса. Конкуренцията беше голяма, но и наградите бяха много. Журито в състав Хайгашод Агасян – председател и членове – Нелко Коларов и Славин Славчев присъдиха Гран при на Александър Петров от Добрич и Гран при джуниър на Жаклин Костадинова от Бургас. За участие във втори етап от националната селекция за български участници в престижния конкурс ” Славянски базар” във Витебск бяха класирани Жаклин Костадинова от Бургас и Никол Петковска от Пловдив. Първите награди бяха 10, вторите -13, третите -10. Имаше много специални награди, покани за участие в международни конкурси в чужбина. Свои награди раздаде и Детското жури. Гала концертът премина с препълнена зала, много овации и емоции”, сподели след Гала концерта в Младежкия дом на Варна създателят на конкурса Мила Маврова.

Припомняме, че Гала концертът в категория “Класическо пеене” е тази вечер от 20 часа в Концертното студио на Радио Варна.

Конкурсът е част от календара на Министерството на културата и се организира от Фондация “Звезди на изкуството” и Inner Wheel България. Престижната и популярна в страната и чужбина музикална надпревара се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, чрез Фонд “Култура” , Община Аксаково,” Обществен дарителски фонд за Варна”, Солвей Соди –Девня , “Магазини 300”. Конкурсът се подкрепя и от много други организации и фирми като Асоциация “Булгарика”, Музикална къща “Factor”, Shiho -import-export, рекламна агенция Protema  и др. Те предоставят художествени картини, професионални микрофони, предметни награди и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *