• Варна
  3°
  ниска облачност
  Влажност: 60%
  Вятър: 2m/s NE
  Карнавал и работилница в Детския кът по повод фестивала на анимационния филм
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  анимационна работилница

  Детски кът – Варна и Световен фестивал на анимационния филм, Варна 2019 канят всички деца на карнавално шествие и детска анимационна работилница. По случай 15-тото издание на фестивала, Детският кът организира карнавално шествие с костюми, а поводът е официалното откриване на фестивала на 11-ти септември.

  Организаторите очакват всички деца, които искат да се включат с техните костюми, а награди и подаръци ще има за всички участници! Началото на шествието е от 17:30 часа, Детски кът-Варна, а крайната точка Фестивален и конгресен център, където от 19:00 часа ще се състои и официалното откриване на фестивала. Изненадите за най-малките обаче не свършват тук….

  За втори път се организира работилница за деца: „Как да си направя анимационен филм”. Под менторството на студенти от класа на световно известният аниматор и режисьор Анри Кулев и чуждестранни лектори, децата ще могат да нарисуват и да видят как в реално време рисунките им ще оживеят.

  Работилницата ще се проведе на 12-ти, 13-ти и 14-ти септември от 18:00 ч. в Морската градина, около Езерцето с лодките и всички деца са добре дошли!

  Малчуганите ще имат възможност да се потопят в анимационното изкуство, да научат как се създават любимите им анимационни филми и ще се докоснат до магията на рисуваното кино. Всички направени филмчета ще бъдат излъчени в последния фестивален ден (15 септември) на 15-тия Световен фестивал на анимационния филм, Варна 2019, Фестивален и конгресен център.

  Всички материали за работилницата ще бъдат подсигурени от организаторите. Входът е свободен за всички деца, желаещи да вземат участие.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg