• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Академия кани на безплатен демо урок по ментална аритметика във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  ama kids

  Безплатен демо урок, целящ да популяризира менталната аритметика, ще проведат от Академията за развитие на интелекта – АМАКидс във Варна. Предвидени са две дати – 14 и 15 септември 2019 г. като желаещите да се включат могат да изберат по-удобната за тях.

  Менталната аритметика на АМАКидс е авторска програма, подходяща за деца от 5 до 16 години. Посредством аритметични действия, извършвани първо с помощта на сметалото абакус, а в последствие наум, детето увеличава капацитета на мозъка си, разгръща интелектуалния си потенциал, проявява скрити творчески заложби и подобрява цялостно успеха си в училище.ama kids 3

  Освен академично, детето се подобрява в редица посоки – увеличава се концентрацията и самостоятелността му, подобрява се самочувствието му и умението да се справя с нестандартни задачи, проявява се креативността и въображението, абстрактното мислене и пространствена ориентация. Занятията се провеждат веднъж седмично, в позитивна и мотивираща среда.

  Международната академия за развитие на интелекта AMAKids не е школа за математици. Методът се основава на аритметичното смятане на числа, но той помага за цялостното развитие на двете полукълба на мозъка. Благодарение на него, детето изгражда лидерски качества, отличен успех в училище, поле за по-лесно научване на чужди езици и самочувствие.

  Научно доказано е, че до 9-годишна възраст детето развива малки двигателни умения – учениците започват по-лесно да пишат, да моделират. С големи крачки върви усвояването на науките с числа, като геометрия и математика. Ето защо това е една подходяща възраст да запишете детето си на курсове за развитие на интелекта. С помощта на Менталната аритметика то паралелно развива и всички логически и творчески умения.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg