Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Служители на фирма боядисаха пешеходни пътеки в Девня
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

zebra

Над 20 служители на „Солвей Соди“ се включиха в инициативата „Безопасно пристигни за първия учебен ден“, подета от отдел „Здраве и безопасност при работа“ в компанията. На 12 септември 2019 г. десет пешеходни пътеки в районите около три училища и две детски градини на територията на град Девня грейнаха в снежно бяло.

„Солвей Соди“ си партнира с община Девня по повод началото на учебната година с цел безопасното придвижване на учениците и децата от детските градини. Сътрудничеството между компанията и общината в сферата на социалните дейности, особено по отношение на образованието и културата, е традиционно. През 2016 г. трите големи девненски предприятия „Солвей Соди“, „Агрополихим“, „Девня Цимент“, заедно с Община Девня и СУ „Васил Левски“, поставиха началото на един успешен проект в областта на образованието – създаване на професионални паралелки в СУ „Васил Левски“ по специалности „Автоматизация и електрообзавеждане на производството“. Проектът получи национално признание и се дава като пример за успешно партньорство между бизнеса и местната власт.

С висока репутация на един от най-големите инвеститори в България, с дълбоки корени на девненска земя, „Солвей Соди“ се стреми да управлява дейността си в дух на добро сътрудничество с обществото, с грижа за местните общности, за околната среда и, преди всичко, за здравето и безопасността на работещите на територията на содовия завод. Следвайки политиката си за устойчиво развитие, компанията планира провеждането и на други социални инициативи в региона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *