• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Кметът на Девня подкрепи благотворителна инициатива за 17-годишната Дария
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Facebook/ Девня - древна и модерна
  Снимка: Facebook/ Девня – древна и модерна

  Kметът на Община Девня Свилен Шитов подкрепи призива на учителите от Средно училище “Васил Левски” за благотворителност вместо цветя и на Първия учебен ден дари своята лепта в специално разположената кутия в училището. Всички събрани средства ще бъдат преведени по сметката на 17-годишната Дария Димитрова от Провадия, която днес не прекрачи школския праг. Момичето се нуждае от спешна белодробна трансплантация и понастоящем вече не може да диша самостоятелно, като за целта използва кислороден апарат.

  “Респект към всички, които се включиха в благотворителната инициатива и оставиха своята лепта в кутията за дарения в училището с парите, предвидени за цветя!”, заяви Свилен Шитов на церемонията по откриването на Новата учебна година в СУ “Васил Левски”.

  Пред множеството в училищния двор Свилен Шитов пожела на учениците, учителите и възпитателите ползотворна и успешна Нова учебна година, изпълнена със страст към науките, технологиите и спорта.

  Общо 70 първокласници прекрачиха школските прагове на двете девненски училища – СУ “Васил Левски” и ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – кв. “Повеляново”, второто от които не се включи в благотворителната инициатива за Дария.

  Специално за първолаците и за всички ученици от началните курсове Община Девня осигури безплатни учебни пособия и раници. Безплатни униформи и други придобивки ще има и за осмокласниците от професионалните паралелки в СУ “Васил Левски”, на които кметът разчита да положат максимални усилия, за да усвоят в дълбочина специалните знания, които за в бъдеще ще им осигурят добро кариерно развитие в Девненския промишлен комплекс. На дванайсетокласниците Свилен Шитов пожела да се готвят сериозно за зрелостните изпити, защото те ще бъдат техният трамплин към висшето образование.

  Dariq

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg