• Varna
  14°
  интензивен проливен дъжд
  Влажност: 100%
  Вятър: 4m/s SW
  МС дава 1,5 млн. лв. за ремонт на санитарните възли и ВиК инсталациите в “Евксиноград”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Евксиноград

  Баните и тоалетните в сградите в резиденция „Евксиноград“ ще бъдат ремонтирани. Това става ясно от обявление за обществена поръчка, с която Министерски съвет търси изпълнител за строително монтажните дейности. Обновяването ще обхване 42  санитарни възли към хотелски стаи/апартаменти, пет служебни санитарни възли в хотел „Тунела“ и осем санитарни възли към хотелските стаи в хотел „Манастира“, намиращи се в Стопанство „Евксиноград“.

  Основните СМР включват демонтаж на стари фаянсови и теракотни облицовки по стени и подове в бани, направа на вароциментови мазилки по стени и циментови замазки по подове, монтаж на нови фаянсови и теракотни облицовки и керамични фризове по стени и подове в бани, частично разваляне и възстановяване на окачен рабицов таван с овална форма.

  Проектът включва и подмяна на всички вертикални и хоризонтални водопроводни и канализационни щрангове на хотелите „Тунела“ и „Манастира“.

  Съществуващите осветителни ел. инсталации ще бъдат подменени с нови. Предвидено е и съществуващите тръбни стоманени отоплителни лири да бъдат сменени с отоплителни тела  за баня тип „сушилник“ с регулиращ термовентил и ръчен обезвъздушител. В помещенията, в които няма изградена отоплителна инсталация, ще бъдат монтирани електрически отоплителни тела тип „сушилник“, със съответната пускова и регулираща апаратура.

  Предвижда се ремонтът да бъде изпълнен за срок около пет месеца, като оферти от кандидат изпълнители ще се събират до 7 октомври тази година. Максималната стойност на инвестицията, която  Министерски съвет планира да вложи в модернизирането, е 1 500 000 лева без ДДС.

  Последният голям ремонт на резиденция “Евксиноград” бе реализиран преди няколко години, като тогава финансирането в размер на около 10 млн. евро бе осигурено по оперативната програма “Регионално развитие”. Освен сградата на двореца дейностите обхванаха и прилежащия парк.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *